Chuckova pečínka

Chuckova pečínka

Ingredience:

Chuckova pečínka
Chuckova pečínka

2 kg pečeně

1 hrnek tomatové omáčky

1 lžička Worcesterové omáčky

1/4 hrnek jablečného octa

1/2 lžičky soli

1 1/2 lžíce hnědého cukru

1 stroužek česneku, nakrájeného

1/4 hrnek másla

3 lžíce nasekané cibule

šťáva z jednoho citronu

1/2 lžičky papriky

1 lžíce plnotučné hořčice

1/3 hrnku kečupu

Detaily receptu:

Propíchejte pečeni vidličkou. Polijte maso trochou vody. Nechte odpočinout asi půl hodiny nebo hodinu. Dejte maso na vyvýšenou stranu (V stranu) odkapávacího plechu. Vařte pomalu v BGE na 120°C asi dvě hodiny.

Po jedné hodině připravte omáčku ve středně velkém rendlíku. Orestujte zprudka cibuli a česnek na másle. Přidejte rajčatovou omáčku, kečup, Worcester, citronovou šťávu a ocet. Povařte chvíli zbývající ingredience. Nechte probublávat, dokud není maso hotové. Nalijte čtvrtinu omáčky na alobal a na omáčku dejte maso. Další část omáčky nalijte na maso.

Utěsněte alobal a vraťte maso do udírny. Uďte dál na 120°C další hodinu a půl nebo dokud bude udělané.Na nejtlustší část masa použijte teploměr, abyste si byli jistí, že je hotové.

Servírujte se zbytkem omáčky.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *