Grilovaná žebra na zelenině

Grilovaná žebra na zelenině

Grilovaná žebra na zelenině
Grilovaná žebra na zelenině

Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, květák, mrkev, hrášek, papriky, rajčata, salátová okurka, sterilovaná okurka, mletý pepř, špenátové listy, vejce, slunečnicový olej, ocet, cibule, petrželka, česnek, hořčice

 

 

Postup: Vepřová žebra se tentokrát budou marinovat ve směsi ze zeleniny. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si tuto marinádu – musíme mít ovšem uvařenou zeleninu, kterou očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme – květák, mrkev, hrášek, další zeleninu už vařit nemusíme, avšak je dobré ji překrájet – papriky, rajčata, salátová okurka a sterilovaná okurka. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vkládáme na rozpálený gril a grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové maso si vyndáme na talíř a pokračujeme dále. Špenátové listy si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Uvaříme si vejce natvrdo. Do misky si dáme žloutky a utřeme je se slunečnicovým olejem a octem. Cibuli a zelenou petrželku si najemno nasekáme, česnek prolisujeme, přidáme hořčici, osolíme, opepříme a na závěr vsypeme nasekané vaječné bílky, důkladně promícháme. Na talíř si k masu nachystáme špenátové listy a připravenou směs na ně naneseme. Listy se mohou i natrhat na menší kousky.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Související recepty