Masové karbanátky se sýrem

Masové karbanátky se sýrem

Masové karbanátky se sýrem
Masové karbanátky se sýrem

Ingredience: 300 vepřového a hovězí masa, olivový olej, sůl, pepř, cibule, majoránka, strouhanka, vejce, grilovací koření, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, tvrdý sýr

 

 

Postup: Grilovat karbanátky není až tak obvyklé. Někdo by možná řekl, že do hamburgerů jde karbanátek, ale to není pravda, v tamtom případě se nejedná o klasický lidově řečeno karboš. Tak začneme, maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, pokud už ho máme koupené namleté, nic s ním už co se týká očisty, neděláme. Jestliže je vcelku, tak si ho nakrájíme na menší kousky a umeleme. Maso si dáme do misky, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou cibuli, majoránku, strouhanku a vejce. Takto připravenou směs dokonale prohněteme a uděláme si placičky. Nyní si připravíme marinádu – olivový olej, sůl, grilovací koření, mletá sladká paprika a plnotučná hořčice. V této směsi necháme karbanátky tři hodiny. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, karbanátky vyndáme z marinády, vkládáme na něj a grilujeme zlehka. Zatím si připravíme tvrdý sýr, který můžeme nastrouhat nebo mít plátkový. Plátkový položíme na maso po jedné straně a necháme roztéct. Hotové karbanátky se sýrem si můžeme dát na talíře a podávat. Stačí s kečupem, případně hořčicí, kdo má rád pálivé, tak třeba s chilli omáčkou.

 

 

 

Vhodná příloha: pečivo

Související recepty