Soutěžní vepřová kýta

Soutěžní vepřová kýta

Ingredience:

Soutěžní vepřová kýta
Soutěžní vepřová kýta

1 vepřová kýta s kůží, 3-4,5 kg

 1 hrnek oblíbené omáčky na grilování

dřevěné špalíky jabloně a ořešáku

Jakákoliv směs na napichování masa

 Detaily receptu:

Okrájejte tlusté maso. Smíchejte všechny suché ingredience a potřete směsí maso z obou stran. Před grilováním maso nechte odležet na půl hodiny v pokojové teplotě.

Kýtu potřete mazáním, aby byla ze všech stran mazlavá. Kýtu zabalte do alobalu a na 4 hodiny jí dejte do lednice.

Vajíčko naplňte uhlím a přidejte dřevěné špalíky a smíchejte je s uhlím.

BGE připravte na nepřímé vaření, rozpalte ho na 110°C. Na rošt můžete dát misku na chytání výpeku.

Kýtu dělejte pomalu a na nízké teploty asi 18 hodin. Jakmile má kýta 90°C, sundejte ji z grilu a zabalte do dvojité fólie.

Kýtu nechte odpočívat 30 minut, maso bude hezky jemné a jednoduše ho odtrhnete rukou.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *