Špízy na barevném pepři

Špízy na barevném pepři

Špízy na barevném pepři
Špízy na barevném pepři

Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, med, mletý barevný pepř, citrón, červená a žlutá paprika, sterilovaná okurka, rajský protlak, petrželka

Postup: A další ze špízů, kde bude tentokrát hrát prim barevný pepř. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme si ho na větší kostky. Připravíme si takovou jemnější marinádu – slunečnicový olej, sůl, med, mletý barevný pepř, rajský protlak a citrónová šťáva. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si vyndáme maso z marinády a mezitím si rozpálíme gril. Nyní si vezmeme červenou a žlutou papriku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Sterilovanou okurku si nakrájíme na kolečka. Na špejle napichujeme v pořadí jaké si kdo rozmyslí, ale maso by mělo jít jako první. Takto nachystané špízy si dáme na rozpálený gril a grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové špízy si vyndáme na talíř a můžeme je nechat tak nebo vše, co je na nich sundat, to už je na každém samostatně. Ještě si vezmeme petrželku, pokud možno kadeřavou, kterou omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nic nekrájíme, nesekáme, jen jí vcelku ozdobíme špízy. Jako příloha v tomto případě úplně postačí pečivo, klidně i klasické, jako třeba chleba.

Vhodná příloha: pečivo

Související recepty