Vepřová žebra na vývarech

Vepřová žebra na vývarech

Vepřová žebra na vývarech
Vepřová žebra na vývarech

Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, vepřový vývar, drůbeží vývar, zeleninový vývar, citrón, petrželka, lilky, česnek, hladká mouka, strouhanka

 

 

Postup: Vepřová žebra budou tentokrát máčený hlavně v tekutých věcech. Omyjeme je pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si tuto marinádu – sůl, vepřový vývar, zeleninový vývar, drůbeží vývar, citrónová kůra a najemno nasekaná petrželka. V této marinádě necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády, pokapeme olivovým olejem a vkládáme na něj, přičemž grilujeme zprudka ze všech stran. Hotové maso si vyndáme na talíře a připravíme si doplněk. Jelikož jde o slabší recept, co se týká marinády, tak příloha bude výraznější. Lilky oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na kolečka, která by měla mít jeden centimetr. Osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme asi jednu hodinu odležet. Potom se lilky osuší, obalí se v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance – prostě klasický trojobal. Na pánev si dáme rozpálit olej a do něj vkládáme plátky lilků, smažíme je po obou stranách dozlatova a posléze je hotové vytahujeme na talíř s ubrouskem, který by měl odsát přebytečný tuk. Hotové lilky si přidáme na talíř ke grilovaným žebrům. Pokud někdo nemá rád lilek, může ho vyměnit za jinou zeleninu, která se však dá nakrájet na plátky.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Související recepty