Vepřový hamburger se slaninou pro pravé milovníky hořčice

Vepřový hamburger se slaninou pro pravé milovníky hořčice

Vepřový hamburger se slaninou pro pravé milovníky hořčice
Vepřový hamburger se slaninou pro pravé milovníky hořčice

Ingredience: 4 bulky, 800g vepřového masa, 4 snítky rozmarýnu, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 16 plátků anglické slaniny, 1 červená cibule, 2 rajčata, 4 sterilované okurky, 4 plátky listového salátu, 4 plátky sýru chedar, 4 lžíce krémžské hořčice, 4 lžíce hořčično-medového dipu, olivový olej

Na dip: 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce krémžské hořčice, 2 lžíce medu, ½ citronu, sůl

 

Postup: Nejprve si vepřové maso nameleme najemno, přidáme k němu najemno nakrájenou šalotku, utřené stroužky česneku se solí, nasekaný rozmarýn, krémžskou hořčici a dochutíme solí a pepřem. Maso důkladně zamícháme a necháme 4 hodiny uležet v chladu. Mezitím si připravíme hořčično-medový dip, který také necháme uležet. V jedné misce smícháme majonézu, oba druhy hořčice, med, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou kůru a ochutíme solí. Vše promícháme a necháme uležet s masem. Maso pak vyjmeme z chladu, vytvoříme z něho 4 placky, které potřeme olivovým olejem a vložíme na gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Plátky slaniny grilujeme 2 minuty z každé strany a nakonec necháme na 1 minutu opéct i rozpůlenou bulku. Spodní část bulky potřeme hořčično-medovým dipem, poklademe list salátu a maso. Na maso vložíme rozpéct sýr, pomažeme dijonskou hořčicí, položíme kolečka cibule, rajčete a sterilované okurky. Pod svrchní bulku natřenou medovým dipem ještě dáme plátky grilované slaniny a přiklopíme.

Recept z webu o hamburgerech

Související recepty