Vepřový s rajčaty a chutí dvou bylin

Vepřový s rajčaty a chutí dvou bylin

Vepřový s rajčaty a chutí dvou bylin
Vepřový s rajčaty a chutí dvou bylin

Ingredience: 600g vepřové kýty, 200g cherry rajčátek, 2 červené papriky, 20 lístků bazalky, hrst oregana, sůl, pepř, 100ml olivového oleje

 

Postup: Vepřovou kýtu si nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Vložíme maso do misky, kam přidáme také nasekané oregano, zalijeme olejem a necháme do druhého dne uležet Papriku také nakrájíme na čtverečky. Cherry rajčátka společně s paprikou nakrájenou na kostky vložíme do další misky, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku a zakápneme olejem. Také necháme marinovat do druhého dne. Pak vše vyndáme a střídavě napichujeme na namočené špejle nebo na grilovací jehly. Grilujeme 10-12 minut podle velikosti nakrájeného masa.
Zdroj – recepty z rajčat

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

Související recepty