Celozrnný chléb s podmáslím z dvorku

Celozrnný chléb s podmáslím z dvorku

Ingredience:

Celozrnný chléb s podmáslím z dvorku
Celozrnný chléb s podmáslím z dvorku

1/8  másla

 2/3 hrnku cukru

2 vejce

1 hrnek podmáslí

 1/2 lžičky jedlé sody

1 hrnek kukuřičné mouky

 1 hrnek celozrnné mouky

 1/2 lžičky soli

Detaily receptu:

Vajíčko rozpalte na 175°C.

Vymastěte plech. Ve velké pánvi na smažení nechte změknout máslo.

Dejte z ohně a přidejte cukr. Rychle přidejte vejce a našlehejte je tak, aby byli pěkně spojená.

Smíchejte podmáslí se sodou a nalijte do směsi na pánvi.

Přimíchejte kukuřičnou mouku, mouku, sůl a míchejte.

Vylijte těsto do připravené pánve.

Pečte na rozpáleném Vajíčku 22 až 25 minut a kontrolujte, aby se nespálil. Nejlepší je špejlí občas propíchnout a zjistit, jestli na ní zůstává těsto.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *