Zelné placky na grilu

Zelné placky na grilu

 

Zelné placky na grilu
Zelné placky na grilu

Ingredience: 500g kysaného zelí v nálevu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžička kmínu, sůl, pepř, 2 vejce, 200g hrubé mouky, olej na potírání

 

Postup: Den předem si dáme uvařit kysané zelí. Zelí ochutíme po moravském způsobu, tedy jako sladkokyselé. Propláchnuté zelí vaříme ve vodě, do které přidáme cukr, sůl, pepř a kmín. Necháme vařit 25 minut, poté zcedíme od vody a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den zelí přendáme do misky a rozklepneme do něho 2 vejce. Vše promícháme a přidáme také hrubou mouku. Znovu důkladně promícháme a pak tvoříme placky. Placky si nejprve rozložíme na vál nebo pracovní plochu a z vrchní strany je potřeme olejem. Touto stranou pak vkládáme placky na rozpálený gril. Z jedné strany grilujeme 2-3 minuty, než zezlátne. Pak potřeme vrchní stranu olejem a znovu otočíme a opět grilujeme 2-3 minuty dozlatova.

 

Vhodná příloha: bylinkový tvaroh na namáčení

Související recepty