Ražničí na grilu

kategorie // Vepřové maso
07-17-170

Ražničí na grilu
Ražničí na grilu

Ingredience: 200 g vepřového masa, znojemské okurky, cuketa, žlutá paprika, rajčata, sůl, pepř, olivový olej, šťáva  z ananasu, hořčice,

 

Postup: Ražničí nebo špízy, jak kdo chce, je velkou stálicí na poli grilování. Na sto procent už ho okusil každý, avšak tentokrát to bude trochu něco jiného. Maso, okurky, cukety, papriky i rajčata si nakrájíme na kousky. Vzhledem k tomu, že se tu jedná o docela dost surovin, je dobré mít velkou jehlu. Všechny tyto suroviny půjdou do marinády, takže nejenom maso, ale i zelenina. Marináda se skládá smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, pepř, ananasová šťáva – do této marinády půjde maso. Pozor – na zeleninu je druhá marináda – olivový olej, sůl, pepř, hořčice. Nechá se všechno odležet přes noc. Druhý den si jehlu napichujeme suroviny v tomto pořadí – okurka, maso, paprika, rajče, cuketa, dokud stačí jehla. Takto připravené špízy si dáváme na rozpálený gril a grilujeme po všech stranách, klidně tentokrát i pomaleji, ale pozor, aby se to nespálilo. Kdo chce. Může ještě postříknout olivovým olejem. Hotové ražničí se může podávat.

 

Vhodná příloha: petrželkové brambory, vařené brambory, pečivo

Sledujte náš Facebook