souvlaki with pitaIngredience: 600g vepřových jater, pepř, kari, olej, grilovací koření

Na salát: 75g bílého jogurtu, ledový salát, 100zelených oliv, 35g černých oliv, 200g sýru feta, 200g tvarohu, salátová okurka, oregano, 2 stroužky česneku, paprika, 2 rajčata, 1 citron.

 

Postup: Nejprve si nakrájíme játra na plátky. Posypeme domácím grilovacím kořením bez soli, přidáme kari, pepř, zalijeme olejem a necháme 2 hodiny ustát. Mezitím si do misky nakrájíme ledový salát na plátky s tloušťkou 2 cm. Přidáme olivy. Rajčata nakrájíme na kousky, papriku na nudličky, cibuli na kolečka. Česnek utřeme s petrželkou, citrónovou šťávou a olejem, vmícháme nastrouhanou okurku, jogurt, tvaroh, osolíme a opepříme. Vše dokonale promícháme a necháme ustát. Plátky jater vložíme na rozpálený gril a grilujeme 6 minut z obou stran. Položíme játra na talíř, přidáme zeleninovou směs, na kterou ještě nakonec přidáme kostky sýru feta, kolečka cibule a zasypeme oreganem.

© Viktorija – Fotolia.com

Vhodná příloha: pečivo, chléb pita

Líbí se mám  gril weber master touch :)

 

Sledujte náš Facebook