1 kg rostbífu vcelku, trochu mletého pepře a mleté papriky, voda, sůl

Maso potřeme připraveným kořením a připevníme je na otočný rošt tak aby celý kus byl dobře vyvážený a bylo jej možno bez potíží grilovat. Ke konci grilování maso několikrát mírně potřeme připravenou horkou osolenou vodou, aby zvnějšku příliš nevyschlo a nezhnědlo. Použití oleje se u tohoto pokrmu nedoporučuje.

Doba grilování na otočném rožni je vždy delší než při použití roštu. Na kilogramový rostbíf musíme počítat asi s 60 až 70 minutami grilování. O stupni propečení se opět přesvědčíme krátkou zkouškou stupně propečení. Správně upravený rostbíf by neměl být uvnitř nikdy světle hnědý, ale měl by zůstat vždy ještě světle růžový. Maso je pak daleko jemnější a šťavnatější.

Příloha: rajčatový salát se šalvějí nebo salát „Napoli“, česnekový chléb.
5-6 porcí

Doba přípravy: 1 hod. 40 min.

Sledujte náš Facebook