Rozmarýnový špíz
Rozmarýnový špíz

Ingredience: 300 g vepřového plecka, 300 g rajčat, sůl, olivový olej, sušený rozmarýn, větvička rozmarýnu

 

Postup: Kdo má rád rozmarýn, tak si určitě na tomto receptu pochutná. Nejprve půjdeme na maso. Umyjeme ho pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu, do které ho budeme vkládat na 24 hodin – olivový olej, sůl, sušený rozmarýn. Je vcelku jednoduchá, takže žádná velká věda. Když je maso už dostatečně namarinované, přejdeme druhý den k rajčatům. Ty si nakrájíme na půlky nebo na menší kousky, jak kdo chce. Vezmeme si jehly a nejprve napíchneme kousek masa a pak rajče. Je dobré rajče si předtím ještě spařit a tzv. mu svléknout slupku. S masem a rajčaty se takto pokračuje až do úplného zaplnění jehly. Špíz ještě jemně pokapeme olivovým olejem a dáme na rozpálený gril, kde ho grilujeme zprudka po všech stranách. Hotové špízy si vytáhneme a dáme na talíř. Okolo můžeme rozložit větvičky rozmarýnu na ozdobení. Kdo by chtěl, ještě si špíz může na talíři zakápnout mírně olivovým olejem.

 

Vhodná příloha: česnekovo-rozmarýnové brambory

Sledujte náš Facebook