Garlic breadIngredience: 4 střední francouzské bagety, 300g listového špenátu, 4 stroužky česneku, špetka olivového oleje, 1 jarní cibulka, 12 lístků bazalky, 8 plátků anglické slaniny, 50ml smetany na vaření, mletý pepř, sůl

 

Postup: nejprve si musíme do bagety připravit listový špenát. Na gril si vložíme pánev, do které dáme špetku olivového oleje. Jarní cibulku a stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno a necháme na oleji vzpěnit. Pak přidáme orestovat listový špenát. Restujeme minutu a pak zalijeme smetanou na vaření. Celé necháme provářet 5-6 minut a přitom dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout a mezitím si necháme na grilu opéct plátky slaniny z obou stran na 3 minuty. Tu si po sundání z grilu nakrájíme na kostky cca. 2x2cm. Bagety z vrchní strany nařízneme do ¾ jejich tloušťky. Zářezy by od sebe neměly být vzdáleny více, než 2 cm. Každý zářez plníme kouskem slaniny a směsí s listovým špenátem. Na krajní a prostřední zářezy přidáme také lístek bazalky. Celou bagetu dáme na gril a za stálého otáčení grilujeme do křupava. 2 minuty by měly stačit.

 

 

© Dušan Zidar – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook