Rozšlápnutý brambor grilovaný s bylinkami a zakysanou smetanou
Rozšlápnutý brambor grilovaný s bylinkami a zakysanou smetanou

Ingredience: 8 středně velkých brambor, sůl, pepř, 50g másla, 2 snítky oregana, 6 lístků bazalky, 4 snítky tymiánu, 150g zakysané smetany

 

Postup: Brambory důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a dáme je na 10 minut vařit. Nesmí být zcela měkké, ale z části uvařené. Necháme vychladnout a z vrchní strany na ně jemně klepneme pěstí, aby brambory praskla. Bylinky si nasekáme najemno a smícháme společně se solí. Touto směsí posypeme brambory, přidáme ke každé kousek másla a zabalíme do alobalu. Za občasného otáčení grilujeme 35 minut. Zakysanou smetanu ochutíme solí, šťávou a nastrouhanou kůrou z pomeranče a zbytkem bylinek. Hotové brambory částečně rozbalíme z alobalu a na vrchní část dáme lžíci zakysané smetany.

 

Skvěle se hodí ke všem grilovaným masům

Sledujte náš Facebook