Salát „Eforia“

kategorie // Saláty
06-13-110

2 vejce, 1 hlávkový salát, 6 rajčat, 2 zelené papriky, 20 oliv, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce octa, 2 lžíce jablečné šťávy, špetka soli, pepře a sušené šalvěje

Vejce uvaříme natvrdo. Z hlávkového salátu odstraníme uvadlé listy a košťál a důkladně ho propláchneme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Papriky rozpůlíme, vyčistíme a nakrájíme na nudličky. Olivy propláchneme, necháme odkapat a rozpůlíme. Vajíčka oloupeme a rozkrájíme na osminky. Olej smícháme s octem a s jablkovou šťávou. Sůl, pepř a šalvěj dáme do salátové misky a volně promícháme s ostatními přísadami kromě vajec. Osminky vajec položíme na salát před podáváním.

Doba přípravy: 25 min.

Sledujte náš Facebook