Salát césar s grilovanými krevetkami
Salát césar s grilovanými krevetkami

Ingredience: 1 římský salát, 8 plátků anglické slaniny, 150g parmazánu, 3 celozrnné rohlíky, 20 středně velkých krevetek, 10 cherry rajčátek, sůl, pepř, limetka, olej ze sušených rajčat

Na zálivku: 3 žloutky, lžička dijonské hořčice, lžička třtinového cukru, střik vinného octa, 100ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 4 ančovičky.

 

Postup:  Ze všeho nejdříve si připravíme zálivku, aby jednotlivé chutě měly dostatek času na rozležení. V misce smícháme hořčici, žloutky, cukr, vinný ocet a olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájené ančovičky. Vše důkladně promícháme a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Oddělíme jednotlivé listy římského salátu, opláchneme je a necháme okapat. Po okapání listy natrháme do velké misky, přidáme k nim poloviny cherry rajčátek a jemné plátky parmazánu. Rozpálíme si gril a připravíme krevetky, na kolečka nakrájené celozrnné rohlíky a slaninu. Krevetky před vložením na gril osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Vkládáme na gril společně s plátky slaniny a obojí grilujeme 2-3 minuty z každé strany. Nakrájené rohlíky pokapeme olejem ze sušených rajčat a vložíme také na gril, jen na 1 minutu z každé strany. Plátky slaniny po vyjmutí z grilu alespoň rozpůlíme a všechny suroviny z grilu vložíme do misky se salátem. Přidáme zálivku a vše spolu důkladně promícháme. Teprve poté servírujeme.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Sledujte náš Facebook