Selský salát s grilovaným kuřecím prsem
Selský salát s grilovaným kuřecím prsem

Ingredience: 600g kuřecích prsou, sůl, pepř, domácí grilovací koření, 4 stroužky česneku, olej

Na salát: ½  ledového salátu, 8 plátků anglické slaniny, 6 plátků toastového chlebu, 3 lžíce majonézy, 1 pomeranč, sůl, pepř

 

Postup: Kuřecí prsa rozdělíme na 8 menších plátků, které vložíme do misky. V misce dochutíme solí, pepřem, grilovacím kořením, prolisovaným česnekem, promícháme, zakápneme olejem a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Mezitím si do misky natrháme opláchnuté listy z ledového salátu. Do malé misky si promícháme majonézu s pomerančovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Kuřecí prsa pak napíchneme na grilovací jehly po délce a vložíme na rozpálený gril. Ve stejnou chvíli na gril vložíme i plátky slaniny a toastového chleba. Slaninu a chléb grilujeme jen 1 minutu z každé strany. Kuřecí maso 4 minuty. Anglickou slaninu s toastovým chlebem pak nakrájíme na kostky, přidáme do misky se salátem, zakápneme pomerančovou majonézou a důkladně promícháme. Než se ugriluje maso, tak promíchaný salát dáme na talíř a jednotlivé kousky kuřecího pak vložíme navrch salátu.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Sledujte náš Facebook