4 skopové kotlety, 2 cibule, 4 rajčata, 12 zelených oliv, 1 lžička sušené máty, 2 lžíce oleje, na každou porci špetka soli.

Skopové kotlety omyjeme krátce studenou vodou, usušíme a rozkrájíme na stejně veliké kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky. Rajčata omyjeme, osušíme a rozdělíme rovněž na osminky. Olivy rozpůlíme. Mátu vmísíme do oleje. Připravené suroviny (maso, osminky cibulí a rajčat i poloviny oliv) rozdělíme na čtyři grilovací jehly a potřeme je mátovým olejem. Grilujeme v uhelném nebo elektrickém grilu při středním žáru a při častém otáčení 8 – 10 minut. Před podáváním jídlo osolíme, spíše více než méně.

Příloha: černý chléb, fazolové lusky ohřáté na másle.

Doba přípravy: 30 min.

Všechny složky nálevu spolu dobře promísíme a necháme asi ½ hodiny stát. Pak do hotové marinády naložíme plátky masa a občas jednotlivé porce obrátíme. Asi po 1 hodině maso z nálevu vyjmeme

Sledujte náš Facebook