Skopový špíz s chutí limetky a tymiánu
Skopový špíz s chutí limetky a tymiánu

Ingredience: 700g libového skopového masa, 6 menších cibulí, 100g anglické slaniny, 6 snítek tymiánu, sůl, pepř, limetka, olej

 

Postup: Skopové maso zbavíme povrchových blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Do misky si nalijeme olej, přidáme najemno nastrouhanou kůru z limetky, nasekané snítky rozmarýnu, sůl, pepř a vše řádně promícháme. Do této marinády si vložíme maso, znovu promícháme a vložíme na 3 hodiny do chladu. Mezitím si cibule nakrájíme na 8 dílů. Na namočené špejle nebo na grilovací jehly napichujeme střídavě skopové maso s kouskem cibule. Hotové špízy vkládáme na rozpálený gril a necháme při občasném otáčení grilovat 10 minut. před podáváním každý špíz pokapeme pár kapkami limetkové šťávy.

 

Vhodná příloha: opečený toast, pečené brambory

 

 

© BGodunoff – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook