Sladkokyselý špíz ze skopového
Sladkokyselý špíz ze skopového

Ingredience: 700g libového skopového masa, 6 menších cibulí, 6 snítek tymiánu, čerstvý zázvor, 2 lžíce medu, sůl, pepř, limetka, olej, 2 stroužky česneku

 

Postup: Skopové maso musíme nejprve zbavit povrchových blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Do misky si připravíme marinádu na maso. Nalijeme olej, přidáme najemno nastrouhanou kůru z limetky, nasekané snítky rozmarýnu, utřený česnek se zázvorem, med, sůl, pepř a vše řádně promícháme. Do této marinády si vložíme maso, znovu promícháme a vložíme na 3 hodiny do chladu. Cibulky rozkrájíme na 6 nebo 8 měsíčků, podle velikosti cibule. Na namočené špejle nebo na grilovací jehly napichujeme střídavě skopové maso a kousky cibule. Hotové špízy vkládáme na rozpálený gril a necháme při občasném otáčení grilovat 10 minut. Každý špíz ještě na talíři pokapeme pár kapkami limetkového oleje.

 

Vhodná příloha: opečený toast, pečené brambory

Sledujte náš Facebook