Snadná kuřecí prsíčka
Snadná kuřecí prsíčka

Ingredience: 300 g kuřecích prsíček, olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, grilovací koření, česnekové grilovací koření, pórek, máslo, voda nebo zeleninový či kuřecí vývar, hladká mouka, smetana ke šlehání 33 %, ocet, citrón, brambory, mléko, pažitka, máslo

 

 

Postup: Kuřecí prsíčka budou ve velmi snadné marinádě, nijak zvláště ostré. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu z těchto surovin – olivový olej, sůl, grilovací koření, česnekové grilovací koření a mletá sladká paprika. V této směsi necháme maso 24 hodin – jeden celý den. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a můžeme pokračovat v dalším. Pórek si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. V hlubším kastrůlku si rozehřejeme máslo, pórek si nakrájíme na opravu malé kousky, vložíme do rozpuštěného másla, osolíme a chvíli osmahneme. Zalijeme vodou nebo vývarem a zhruba čtvrt hodiny dusíme pod pokličkou. Ve smetaně ke šlehání si rozšleháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme do pórku a provaříme minimálně patnáct minut. Dochutíme solí, octem a citrónovou šťávou. Hotovou omáčku podáváme k prsíčkům. Ještě si můžeme připravit brambory, které oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Hotové scedíme, rozšleháme za přilévání mléka a na závěr přisypeme najemno nasekanou pažitku a změklé máslo.

 

 

Vhodná příloha: omáčky, brambory

Sledujte náš Facebook