Snadné špízy

kategorie // Vepřové maso
07-17-170

Snadné špízy
Snadné špízy

Ingredience: 300 g vepřového masa – plecko, rajčata, šalotka, sůl, pepř, olivový olej, mletá pálivá paprika, kardamom, drcený kmín, šťáva z manga, koňak

 

Postup: Špízy jsou velmi tradiční záležitost. Dělají se na několik způsobů, přičemž tentokrát to bude o něco jednodušší. Zásadní na celé věci bude směs, do které se tentokrát nebude nakládat, ale pouze potírat, i přesto se bude jednat o výrazné chutě. Maso si omyjeme, nakrájíme na kostky, rajčata a šalotku také. Směs na potírání vytvoříme takto – smícháme olivový olej, sůl, pepř, mletou pálivou papriku, kardamom, drcený kmín, šťávu z manga a koňak. Směs musí být důkladně promíchaná. Nyní si vezmeme jehlice, lépe je mít kovové a střídavě na ně napichujeme suroviny v tomto pořadí – maso, šalotka, rajče, a to tak dlouho, dokud bude jehla stačit. Na rozpálený gril vložíme špízy a grilujeme zprudka. Můžeme podávat buď jako samotné nebo si vytvořit přílohu třeba z oblohy, kde se fantazii meze nekladou, anebo se též může použít nějaká omáčka lehčího typu, protože tyto špízy jsou sami o sobě vydatnou záležitostí.

 

Vhodná příloha: bramborová kaše, chléb, rýžový salát

Sledujte náš Facebook