4 vykostěné skopové kotlety, 8 malých špekáčků, 8 plátků anglické slaniny, 20 větších čerstvých hřibových hlav (pravé hřiby, popř. žampiony), 2 rajčata, petrželka, 3 lžíce oleje, ¼ lžičky soli, ½ lžičky nahrubo umletého černého pepře, špetka sušené šalvěje

Skopové kotlety umyjeme pod tekoucí vodou a dobře osušíme. Špekáčky krátce povaříme a pak je ponecháme několik minut ležet v teplé vodě. Plátky slaniny stočíme do tvaru závitků a spojíme je párátkem či jehlicemi. Hřiby očistíme, důkladně opereme a necháme odkapat. Stejně umyjeme rajčata, která po osušení rozkrájíme na polovinu. Petrželku také opláchneme, necháme ji odkapat a rozdělíme ji na drobné svazečky. Špekáčky vyjmeme z teplé vody a dobře je utěrkou osušíme.
Všechny potraviny kromě petrželky potřeme olejem a grilujeme nad dřevěným uhlím nebo na dobře vymaštěném roštu ze všech stran celkem asi 8 – 10 minut. Potíráme je zbylým olejem a podle potřeby obracíme. Hotové hřiby, rajčata a skopové kotlety posypeme před podáváním solí a nahrubo umletým černým pepřem. Rajčata posypeme navíce ještě sušenou šalvějí. Jednotlivé potraviny rozdělíme rovnoměrně na talíře a ozdobíme svazečky petrželky.

Příloha: hrášek na másle, dušená růžičková kapusta, vařené brambory nebo smažené brambůrky.

Doba přípravy: 45 min.

Sledujte náš Facebook