Špikovaná vepřová kotleta v rozmarýnu a tymiánu
Špikovaná vepřová kotleta v rozmarýnu a tymiánu

Ingredience: 1 kotleta vcelku (1kg), 100g uzeného špeku vcelku, 2 mrkve, 2 cibule, 2 lžíce černého pepře vcelku, 12 snítek rozmarýnu, sůl, 8 stroužků česneku

 

Postup: Vepřovou kotletu nejprve zbavíme povrchových blan, omyjeme a osušíme. Pak maso osušíme. Slaninu a mrkve si nakrájíme na velikost hranolek. Pomocí špikovacího nože maso špikujeme slaninou a mrkví i několika snítkami rozmarýnu. Špikujeme vždy vodorovně s blánami v mase. Povrch kotlety nařízneme drobnými zářezy, aby se dovnitř lépe dostala chuť koření. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, aby se zvýraznila jeho chuť. Poté potřeme celý obvod masa. Maso také obalíme v rozdrceném pepři a nasekaném rozmarýnu. Pak celé maso balíme do alobalu a přidáme nakrájené cibule na půlkolečka. Nad středním plamenem maso rožníme 1,5 hodiny v alobalu a 20 minut bez něj. Pak už stačí maso nakrájet na plátky a servírovat.  Zdroj – recepty na vepřové ze Zabijačky.cz

 

Vhodná příloha: kolečka grilované cibule s grilovanými bramborami

Sledujte náš Facebook