Špikovaný filet z lososa koprem a chřestem
Špikovaný filet z lososa koprem a chřestem

Ingredience: 4 filety lososa, 8 menších tyčinek chřestu, sůl, bílý pepř, olivový olej, hrst čerstvého kopru, špetka vinného octa, lžička kůry z limety

 

Postup: Všechny filety z lososa osolíme a opepříme. Vložíme do misky, kde zlehka zakápneme vinným octem a posypeme kůrou z limetky. Nakonec maso zakápneme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat v chladu. Na sporáku nebo na grilu přivedeme k varu osolenou vodu, ve které na 3 minuty necháme spařit chřest. Chřest vyjmeme, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Každou filetu pak prošpikujeme chřestem a koprem na dvou místech. Pak lososa vložíme na gril a grilujeme 3-4 minuty z každé strany. Nejprve vložíme na gril stranu s kůží.

 

Vhodná příloha: šťouchané brambory s pažitkou

 

Sledujte náš Facebook