Špíz z kuřecích jater a vhodné zeleniny
Špíz z kuřecích jater a vhodné zeleniny

Ingredience: 600g kuřecích jater, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 2 červené cibule, 8 cherry rajčátek, kari, olej, mletá paprika, sůl, pepř

 

Postup: Kuřecí játra nakrájíme na kostky 3x3cm. Vložíme je do misky a opepříme, přidáme kari a mletou sladkou papriku. Důkladně promícháme játra s kořením, zakápneme olejem a necháme 3 hodiny marinovat v chladu. Na kostky si nakrájíme také papriku, cibuli na čtvrtiny a rajčátka necháme vcelku. Aby byl špíz i slaný, dáme zeleninu do další misky a posolíme ji. Necháme uležet asi hodinu. Pak vše vyndáme z chladu a postupně začneme napichovat játra a zeleninu střídavě na špíz.  Napichujeme na nerezové grilovací jehly nebo na předem namočené špejle. Pak špízy vložíme na gril a grilujeme za občasného otáčení 7 minut. Při grilování můžeme špízy potírat zbylou marinádou z jater.

 

Vhodná příloha: vařené brambory, grilovaná bageta s bylinkovým máslem

Sledujte náš Facebook