Špíz z vepřového bůčku marinovaného v pivě
Špíz z vepřového bůčku marinovaného v pivě

Ingredience: 600g vepřového bůčku bez kosti a bez kůže, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 250ml piva, 50ml ostrého kečupu, sůl, pepř, domácí grilovací koření, 150g cherry rajčátek, 2 cibule, olej

 

Postup: Vepřový bůček zbavíme případných zbytků kůže a nakrájíme na kostky o velikosti 3x3cm. Vložíme do misky, kde maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření a důkladně promícháme. Pak maso zalijeme směsí kečupu a piva a uložíme na 4 hodiny do chladu marinovat. Mezitím si připravíme a nakrájíme všechny druhy paprik na kostky, cibuli na poloviny plátků, a rajčátka necháme vcelku. Na grilovací jehlu nebo na namočenou špejli střídavě napichujeme zeleninu a maso. Když je špíz hotový, vkládáme na gril, kde grilujeme 10 minut a občas otočíme, aby byla na všech stranách křupavá kůrka. Špízy také při grilování potíráme zbylou marinádou.

 

Vhodná příloha: chléb

 

 

© joephotostudio – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook