Špízy z grilovaného ovoce s kokosem - dezert
Špízy z grilovaného ovoce s kokosem – dezert

 

Ingredience: 2 banány, 1 ananas, 12 plodů mochyně peruánské, 2 kiwi, 12 kusů červeného hroznového vína, 1 čerstvý kokos

 

Postup: Všechny druhy ovoce omyjeme pod tekoucí vodou. Banány oloupeme a nakrájíme na kostky, kiwi také oloupeme a nakrájíme na kostky. Z mochně peruánské odstraníme listy a necháme plod vcelku. Ananas také nakrájíme na kostky a hroznové víno necháme vcelku. Do připravené misky si nalijeme kokosové mléko z čerstvého kokosu. Polovinu kokosu nakrájíme také na kostky. Všechny druhy ovoce dáme do misky s kokosovým mlékem, promícháme a necháme hodinu uležet v chladu. Druhou polovinu kokosu si nastrouháme. Na namočené špejle si střídavě napichujeme všechny druhy ovoce a vkládáme na gril. Grilujeme za občasného otáčení 7 minut. po sundání špízu z grilu ovoce posypeme nastrouhaným kokosem.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

 

 

 

© Barbro Bergfeldt – Fotolia.com

Sledujte náš Facebook