Steak z divočáka marinovaný v brusinkách
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce, 2 červené cibule, 3 stroužky česneku, 2 snítky koriandru, sůl, pepř

 

Postup: Kančí kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které naklepeme hřbetem pěsti. Všechny plátky důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Do misky si dáme kompotované brusinky, do kterých najemno nasekáme jalovec a koriandr. Přidáme také najemno nakrájenou cibulku a česnek a společně promícháme. Pak do této marinády vložíme i plátky kance, promícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den maso vyjmeme z marinády a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 6 minut z každé strany. Zbylou marinádu můžeme nechat provařit na grilu v pánvi a při servírování s ní přelít plátky masa.

 

Vhodná příloha: pečivo

Sledujte náš Facebook