Salát z červeného zelí

½ hlávky červeného zelí, ½ l vody, 2 jablka, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, 1 lžička cukru, 2 lžíce rybízového želé, 1 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje

U červeného zelí odkrojíme velké vadné listy a košťál. Zelí nastrouháme nahrubo, vhodíme do vařící vody a povaříme asi 5 minut. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a také nastrouháme nahrubo. Smícháme odkapané zelí, jablka, sůl, pepř, cukr, rybízové želé, ocet a olej.

Používáme k obložení masových grilád.

Doba přípravy: 25 min.

Related Posts

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem

[caption id="attachment_3768" align="alignright" width="300"] Jarní zeleninový salát z grilovaným kuřecím masem[/caption] Ingredience: 2 salátové okurky, 400g kuřecích prsou (2 větší
Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem

[caption id="attachment_3676" align="alignright" width="282"] Salát s grilovaným kuřecím masem a avokádem[/caption] Ingredience: 3 hrsti rukoly, 150g listového špenátu čerstvého, 1
Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem

[caption id="attachment_3160" align="alignright" width="300"] Salát z grilované zeleniny a grilovaným kaprem[/caption] Ingredience: 1 kapr(2-3kg), citron, pomeranč, sůl, pepř, 1 lilek,