1 konzerva gulášové polévky, 1 plátek anglické slaniny (asi 50 g), 1 lžíce cibulových kroužků, 2 párky nebo špekáčky, ½ krajíčku bílého chleba (veky), 1 sklenička (2 cl) maraskina nebo džinu

Polévku podle návodu zředíme (na 4 osoby počítáme asi s 1 litrem), ohřejeme, naplníme do polévkové mísy a přikryjeme. Na flambovací pánvičce nejdříve rozpálíme slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme kroužky cibule, veku nakrájenou na malé kostičky a párky nebo špekáčky rozkrájené na plátky asi 1 cm silné; vše lehce podusíme, přidáme alkohol, ohřejeme a zapálíme. Hořící obsah pánve přendáme na polévku. Necháme dobře vyhořet, tj. nemícháme před vyhasnutím ohně!

Doba přípravy: 40 min.

Místo uzenek se dobře hodí i několik ryzců nebo žampiónů, které jsme udusili doměkka. Kdo nesnáší syrovou cibuli, ať ji vynechá; na chlebové kostičky lze pak přidat několik plátků sušené cibule. Místo konzervy můžeme samozřejmě použít i vydatnou domácí polévku.

Sledujte náš Facebook