2 telecí srdce, 1 lžíce oleje, špetka bílého pepře, špetka rozmarýny, 150 g slaniny, 1 cibule, 2 lžičky sladké papriky.

Telecí srdce rozpůlíme, odstraníme blány a zbytek sražené krve, důkladně opereme v chladné tekoucí vodě a osušíme. Srdce ze všech stran důkladně potřeme olejem a vetřeme do něho pepř a rozmarýnu. Obě půlky srdce obalíme plátky slaniny a vše zpevníme několika párátky nebo silnější nití. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na nepříliš tenké plátky. Zbývající olej smísíme se sladkou paprikou, do této směsi ponoříme na chvíli cibulové plátky, které pak opečeme na kraji grilu pěkně dozlatova a křupava. Na dřevěném uhlí grilujeme rovněž telecí srdce, a to za stálého otáčení asi 25 minut nad středním žárem.

Příloha: pestrý zeleninový salát, brambory pečené v popelu.

Doba přípravy: 40 minut.

Sledujte náš Facebook