Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4 snítky čerstvé majoránky, 4 cibule, sůl, pepř, olej, 50 g másla, 50 ml brandy

 

Postup: Vepřová játra důkladně opláchneme, odblaníme a nakrájíme na 1cm silné plátky. Plátky jater z obou stran opepříme, vložíme do misky, přidáme lístky z čerstvé majoránky, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den si oloupeme jablka a vykrojíme z nich střed. Každé jablko nakrájíme na 8 plátků s dírou uprostřed. Cibule si nakrájíme na půlkolečka. Z mísy vyndáme játra a vložíme je na gril. Grilujeme 4-5 minut z každé strany, aby nebyly vysušené. Ve stejnou chvíli na gril vložíme pánev, na které orestujeme na másle cibulku a plátky jablek. Zalijeme brandy, promícháme a necháme alkohol vypařit. Než začneme servírovat nesmíme zapomenout grilovaná játra osolit. Podobně se připravují i vepřová játra jako minutka,  zde ani nepotřebujeme gril.

 

Vhodná příloha: grilované brambory v alobalu

Sledujte náš Facebook