Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka rozmarýnu, olej, sůl, pepř, 50 ml koňaku

Na pyré: 400g brambor, 100g másla, hrnek mléka, sůl, 2 lžičky wasabi pasty

 

Postup: Vepřová játra nakrájíme na plátky, zbavíme blan a jemně naklepeme hřbetem pěsti. Brusinky dáme do kastrolu s trochou vody, necháme povařit s koňakem, přidáme jalovec, rozmarýn a podle chuti sůl a pepř. Do vychladnutých brusinek dáme naložit játra, ideálně přes noc. Druhý den si dáme uvařit oloupané brambory do osolené vody. Těsně předtím, než se brambory dovaří, můžeme dát játra na gril. Játra grilujeme 3,5 minuty z každé strany, aby nebyla tvrdá. Zbytek brusinek s koňakem ještě necháme svařit a využijeme jako omáčku pod maso. Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, mléko, wasabi pastu a rozmícháme mixérem dohladka. Na talíř nejprve servírujeme wasabi pyré, na které položíme grilovaná játra a podlijeme omáčkou.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Sledujte náš Facebook