Vepřová panenka pro milovníky pálivého
Vepřová panenka pro milovníky pálivého

Ingredience: 800g vepřové panenky, domácí grilovací koření, hrst tymiánu, hrst oregana, zelené a červené chilli, sůl, pepř, olivový olej, 3 stroužky česneku

 

Postup: Vepřovou panenku nakrájíme na kousky o šíři 4-5 cm. Odblaníme po obvodu a opláchneme. Ze všech stran maso osolíme a opepříme. Do misky si dáme olej, do kterého nasekáme tymián, oregano a propasírujeme česnek utřený se solí. Nakonec přidáme také nadrobno nasekané oba druhy chilli papriček. Vytvořenou směsí potíráme kusy panenky po celém obvodu. Pak necháme maso přes noc uležet v chladu. Jednotlivé kusy panenky pak vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 8-9 minut. Maso neustále otáčíme, aby bylo opečené rovnoměrně ze všech stran.

Další krásný recept – viz nejlepší recept na vepřovou panenku

Vhodná příloha: pečivo

Sledujte náš Facebook