Vepřová roláda plněná rajčaty, koriandrem a cibulí
Vepřová roláda plněná rajčaty, koriandrem a cibulí

Ingredience: 700g vepřové plece vcelku, 2 červené cibulky, 50g uzené slaniny, hlavička česneku, 2 hrsti koriandru, sůl, pepř, 50g másla, 2 hrsti cherry rajčátek

 

Postup: Vepřové maso si nařízneme tak, aby vznikla rovná a velká plocha masa, které budeme balit. Několik stroužků prolisovaného česneku utřeme se solí a potřeme jím vnitřní stranu rolády. Pak ještě maso osolíme a opepříme z obou jeho stran. Maso vložíme do mísy, zakápneme olejem a necháme marinovat v chladu do druhého dne. Druhý den dáme na maso kolečka cibule, zbylé stroužky z hlavičky česneku, plátky uzené slaniny, plátky rajčat a vše zasypeme nasekaným koriandrem. Pak můžeme rolovat. Roládu zavážeme pevnějším provázkem, poklademe máslem, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Grilujeme 35 minut v alobalu a poté alobalu sundáme. Necháme ještě 15 minut opéct na grilu bez alobalu a můžeme krájet a podávat. Velmi podobně vypadá recept na vepřovou panenku – zauzenou také v grilu. Trochu jsme se jím nechali inspirovat .. :)

 

Vhodná příloha: grilované brambory, pečivo

Sledujte náš Facebook