Vepřová žebírka v ostro-sladké pivní marinádě
Vepřová žebírka v ostro-sladké pivní marinádě

Ingredience: 2 kg syrových vepřových žeber, 3 lžíce plnotučné hořčice, 0,5l černého piva, 2 dcl dvanáctistupňového piva, 6 snítek rozmarýnu, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 chilli paprička, 2 lžíce medu

 

Postup: Vepřová žebra opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Mezitím si připravíme marinádu, která se nejprve musí povařit a zredukovat. Oby druhy piva nalijeme do hrnce, přidáme worcesterovou omáčku, sůl, pepř a snítky rozmarýnu vcelku, chilli papričku, med a hořčici. Na sporáku obsah hrnce zahřejeme a přivedeme k varu. Udržujeme malý var a necháme provářet 20 minut než se množství zredukuje a omáčka nezhoustne. Pak necháme zchladit a do hrnce vložíme i vepřová žebra. Vše necháme 4 hodiny marinovat v chladu. Po skončení marinování můžeme vkládat jednotlivá žebra na rozpálený gril. Grilujeme 14 minut a v průběhu grilování maso alespoň 6x otočíme. Při otáčení vždy potřeme zbylou marinádou z rozmarýnového piva. Další tip na grilovaná žebra z webu o zabijačkách

 

Vhodná příloha: pečivo a grilovaná kukuřice

Sledujte náš Facebook