BBQ Ribs with toasted bread and cole slawIngredience: 1,5kg vepřových žebírek, 100ml červeného vinného octa, 60g cukru, 1 chilli paprička, pepř sůl, voda

Na marinádu: 10ml hořčice, 100ml kečupu, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky, snítka tymiánu, olej

 

Postup: Do velkého hrnce si nalijeme vodu, ocet, přidáme sůl, pepř, cukr, chilli papričku a přivedeme k valu. Vepřová žebra necháme v této vodě uvařit doměka. Poté žebra vyjmeme a necháme zchladnout. Do misky si mezitím připravíme marinádu z hořčice, kečupu, worcesterové omáčky, nasekaného tymiánu, soli, pepře a oleje.  Touto směsí potřeme žebra a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 5 minut z každé strany a stále potíráme marinádou.Před podáváním grilovaná žebra rozdělíme na porce a ještě jednou potřeme.

© David Smith – Fotolia.com

Vhodná příloha: salát Coleslaw, toastový chléb

Sledujte náš Facebook