Vepřové hořčičné čevapčiči na grilu
Vepřové hořčičné čevapčiči na grilu

Ingredience: 600g vepřové plece, 3 starší rohlíky (1-2 dny staré), 150ml mléka, 1 střední cibule, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, ½ lžíce krémžské hořčice, ½ lžíce dijonské hořčice, špetka chilli, sůl, pepř, drcený kmín, 2 vejce, strouhanka dle potřeby, olej na potření

 

Postup: nejprve si dáme na 15 minut namočit starší rohlíky do mléka. Pak na jemném mlýnku nameleme vepřovou plec do misky a přidáme k ní také namočené rohlíky, které rozmělníme mezi prsty. Do misky k masu také přidáme najemno nakrájenou cibulku, šalotky a utřený česnek se solí. Přidáme také všechny druhy hořčice, mletý kmín, pepř, chilli a sůl a důkladně vše promícháme. Pak misku s masovou směsí přikryjeme a necháme 4 hodiny uležet na chladném místě. Po uležení přidáme do směsi také vejce a podle potřeby i strouhanku, aby nebylo maso příliš řídké. Z masa tvarujeme válečky o délce 7cm a průměru 2 cm, které potřeme olejem a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 8 minut a pravidelně otáčíme.

 

Vhodná příloha: Jako klasické čevapčiči – vařené brambory, cibule, hořčice

Sledujte náš Facebook