Vepřové karbanátky s chutí bílého vína a koriandru
Vepřové karbanátky s chutí bílého vína a koriandru

Ingredience: 600g mleté vepřové plece, 100g vepřového sádla, 3 rohlíky, 150ml bílého vína, 50ml mléka, špetka nového koření, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř, 2 hrsti čerstvého koriandru, 50g strouhanky, 50g hladké mouky, 1cibule, 2 vejce

 

Postup: Nejprve necháme na 10 minut nasáknout rohlíky v bílém víně. Po nasáknutí je rozmělníme do mletého masa, ke kterému také najemno nakrájíme cibuli. Do masa přidáme vejce, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Nadrtíme muškátový oříšek a nové koření. Vše důkladně promícháme a necháme uležet 2 hodiny. Po uležení ještě do masa přidáme strouhanku a mouku, aby se karbanátky na grilu nerozpadaly. Nakonec do masové směsi nasekáme čerstvý koriandr. Tvoříme karbanátky, které před vložením na gril potřeme čistým olejem. Grilujeme 4-5 minut z obou stran. Při otočení znovu potřeme olejem.
Další zajímavý postup na karbanátky z mlétého – tentokrát na pánvi

 

Vhodná příloha: plněné brambory tvarohem

Sledujte náš Facebook