Vepřové s brokolicí
Vepřové s brokolicí

Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, brokolice, voda, kopřivové listy, zakysaná smetana, pažitka, sterilované okurky, cibule, tavený sýr, sójové mléko

Postup: Naprosto snadný recept, kde však bude trochu zvláštní příprava brokolice, takže se hned dáme do toho. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, mletá sladká paprika a plnotučná hořčice. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády na něj vložíme a grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a vrhneme se na brokolici. Tu si omyjeme pod tekoucí vodou a rozebereme na růžičky. Do misky si dáme horkou vodu a do ní vhodíme omyté pod tekoucí vodou a natrhané nebo nakrájené na větší kusy, kopřivové listy. Do této směsi dáme růžičky brokolice zhruba na pět hodin. Po této době je vytáhneme, gril potřeme slunečnicovým olejem a brokolici ugrilujeme ze všech stran doměkka. Hotovou si vyndáme na talíř a dáme k masu. Ještě tu máme jednoduchou omáčku. Do misky si dáme zakysanou smetanu, přidáme najemno nasekanou pažitku, najemno nakrájené sterilované okurky, najemno nasekanou cibuli, tavený sýr a sójové mléko. Všechno spolu důkladně promícháme a můžeme podávat k masu a brokolici.

Vhodná příloha: zelenina, studené omáčky

Sledujte náš Facebook