Vepřové s cibulí

kategorie // Vepřové maso
08-25-170

Vepřové s cibulí
Vepřové s cibulí

Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, mletá sladká paprika, rajský protlak, chilli omáčka, med, masový vývar, cibule, toastový chléb, máslo, plnotučná hořčice, plátkový sýr, listový salát, větvička rozmarýnu

Postup: Maso bude ve sladko-ostré marinádě a jako doplněk si budeme grilovat i cibuli. Takže jako první si maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu smícháním těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, utřený česnek, rajský protlak, mletá sladká paprika, chilli omáčka, med a masový vývar. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka z obou stran. Můžeme ještě ozdobit rozmarýnovou větvičkou. Hotové si vyndáme na talíř a pokračujeme dále. Cibuli si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Potřeme je slunečnicovým olejem, posolíme a dáme na rozpálený gril, kde ugrilujeme doměkka. Přidáme k masu. Jako přílohu si uděláme pečivo. Kdo nechce nijak výrazné, tak si k tomu dodá prostě jen celozrnné. Nicméně si můžeme vzít toastový chléb, který potřeme máslem, tuto vrstvu potřeme ještě hořčicí, položíme plátek sýra a listový salát. To je vše. Je to taková vegetariánská příloha, která se hodí. Samozřejmě se to dá takto nachystat i s jakýmkoliv jiným pečivem chlebového typu.

Vhodná příloha: pečivo

Sledujte náš Facebook