Vepřové steaky na mrkvi
Vepřové steaky na mrkvi

Ingredience: 300 vepřového masa, sůl, olivový olej, petrželka, citrón, pepř, mrkev, citrón, jablka, máslo, cibule, plnotučná hořčice, zakysaná smetana

 

Postup: Maso a zelenina k sobě jdou odjakživa. Zelenina je velmi zdravá a mrkev speciálně, hlavně na oči. Tak začneme s přípravou. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Přichystáme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř, mrkev – pokud možno úplně najemno překrájená, k tomu ještě mrkvová šťáva, citrónová šťáva a jablečná šťáva. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso na něj vložíme a grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a ozdobíme. Připravíme si jednoduchý salát. Mrkev si nastrouháme najemno, přidáme citrónovou šťávu a jablka, také nastrouhaná najemno. Důkladně promícháme a přidáme k masu. Ještě si přichystáme další přílohu. Jedná se o omáčku. Rozpustíme si v pánvi máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku, kterou necháme smažit dosklovata. Přidáme hořčici a pepř, osolíme, přilijeme zakysanou smetanu a přisypeme nadrobno nakrájenou petrželku. Hotovou omáčku přidáme k masu a salátu. Jelikož se jedná o maso, tak by bylo vhodné přidat ještě vařené brambory, úplně jednoduše osolené s kmínem.

 

Vhodná příloha: omáčky, saláty, brambory

Sledujte náš Facebook