Vepřovo-játrový burger Hawai
Vepřovo-játrový burger Hawai

Ingredience: 400g vepřové plece, 200g vepřových jater, 1 hrnek strouhanky, 2 vejce, 1 větší červená cibule, 4 stroužky česneku, 3 snítky čerstvé majoránky, hrst oregana, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 ananas, 4 bulky, 1 ledový salát

 

Postup: V mlýnku na maso najemno nameleme do misky vepřovou plec společně s vepřovými játry. Ochutíme nasekaným tymiánem, bazalkou a majoránku, přidáme lžičku worcesterové omáčky, sůl a pepř. Do misky také přidáme najemno nakrájenou cibulku a nasekaný česnek. Nakonec přidáme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vše necháme 2 hodiny uležet v chladném místě. Mezitím si oloupeme ananas a nakrájíme na 0,5cm silné plátky. Z masa tvarujeme placky o 1cm v průměru větší než bulky a vkládáme na gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Po otočení masa přidáme na gril i plátky ananasu, kterým stačí 2 minuty z každé strany. Pak už jen opečeme rozkrojené bulky, potřeme kečupem nebo tatarkou, vložíme list salátu, maso, 2 plátky ananasu a přiklopíme bulkou.

 

Vhodná příloha: hranolky

 

Zdroj www.miluju-hamburger.cz

Sledujte náš Facebook