Vepřový karbanátek s výraznou chutí rajčat
Vepřový karbanátek s výraznou chutí rajčat

Ingredience: 800g vepřové kýty, 300g rajčat, 6 lístků bazalky, 1 červená cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, olej, 2 vejce, strouhanka dle potřeby

 

Postup: Rajčata necháme 2 minuty spařit ve vroucí vodě, ochladíme a oloupeme. Mezitím si očištěnou vepřovou kýtu najemno nameleme společně s cibulí a česnekem. Maso vložíme do misky společně s oloupanými rajčaty a lístky bazalky, osolíme a opepříme. Obsah misky vložíme do chladu a necháme 4 hodiny marinovat. Po ukončení marinování přidáme do masa 2 vejce, promícháme a zahustíme směs strouhankou. Pak tvarujeme karbanátky a vložíme na rozpálený gril. Maso grilujeme 4 minuty z obou stran.

 

Vhodná příloha: pečené brambory v alobalu

Sledujte náš Facebook