Vepřový steak na hořčičné marinádě
Vepřový steak na hořčičné marinádě

Ingredience: 300 g vepřového masa, 300 g brambor, sůl, olivový olej, grilovací koření, máslo, plnotučná hořčice, sušená petrželka, rajčata, ocet, cukr, čerstvá petrželka

 

Postup: Obvykle hovězí, dnes vepřový kus masa, připravený na chutné marinádě – tak by se dal popsat tenhle recept, který si nyní předvedeme. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Následně si připravíme tuto marinádu – smícháme olivový olej, sůl, plnotučnou hořčici, sušenou petrželku a máslo. Jedná se vcelku o velmi jemnou směs, takže v ní kuře necháme 48 hodin. Když uplyne tato doba, rozpálí se gril a maso se griluje zprudka po obou stranách. Hotové steaky se vytáhnou na talíře a připraví se k nim salát. Rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na malé kousky a dáme do mísy, přidáme k nim ocet, cukr a najemno nasekanou petrželku. Důkladně promícháme a můžeme podávat k vepřovým steakům. Dále si ještě připravíme bramborovou přílohu. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Posolíme a posypeme grilovacím kořením. Pokapeme olivovým olejem a vkládáme je na rozpálený gril, kde je z obou stran ugrilujeme zprudka. Hotové vyndáme a podáváme k masu a salátu.

 

Vhodná příloha: zeleninové saláty, grilované plátky brambor

Sledujte náš Facebook