Vepřový steak s bylinkovým máslem, kukuřicí a paprikou
Vepřový steak s bylinkovým máslem, kukuřicí a paprikou

Ingredience: 300 g vepřového masa, sůl, olivový olej, citrón, tymián, pepř, sušené i čerstvé oregano, zázvor, worcester, mletá pálivá paprika, kukuřice, červená paprika, grilovací koření, máslo, cibule, pažitka, majoránka, rozmarýn

 

Postup: Na první pohled to někomu může připadat náročné, ale vcelku o nic nejde. Patří to mezi lehčí recepty na přípravu, takže se na to podíváme. Začneme masem. Vepřové si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Následuje příprava marinády. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, oregano, zázvor, worcester a mletou pálivou papriku. V této směsi necháme maso jen pět hodin. Po této době si rozpálíme gril a maso na něm vložené zprudka grilujeme po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a budeme pokračovat se zeleninou. Kukuřici a papriku si očistíme, papriku ještě i rozkrojíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Potřeme olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením a grilujeme. Hotové přidáme k masu. Nyní je na řadě bylinkové máslo. Jistě o něm mnozí už slyšeli, ale třeba se k němu ještě nedostali, tak nyní je ten vhodný čas. Vezmeme si máslo, dáme do misky a smícháme s nasekanou cibulkou, nasekanou pažitkou, nasekanými čerstvými bylinkami – oregano, tymián, majoránka, rozmarýn, přidáme citrónovou šťávu a osolíme. Toto máslo se podává k masu a zelenině. Může se mazat či zakusovat.

 

Vhodná příloha: zelenina, bylinková másla

Sledujte náš Facebook