Vepřový steak  Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net
Vepřový steak Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 4 plátky vepřové krkovice (2cm vysoké), 150g hříbků (větších, aby plátky nepropadávaly), 4 stroužky česneku, 10g kmínu, malá lžička krémžské hořčice, 50ml oleje, 75g másla, 10g tymiánu, sůl a pepř.

Postup: V misce smícháme olej, lisovaný česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a tymián. Do této směsi vkládáme očištěné plátky vepřové krkovice a necháme marinovat min. 30minut v chladu. Mezitím si připravené hříbky nakrájíme na silnější plátky (v případě menších hub grilujeme celé klobouky). Naložený vepřový steak vyjmeme, necháme odkapat a vkládáme na rozpálený gril. Každý vepřový steak  5-7 minut z každé strany a stále potíráme zbylou marinádou. Plátky hub si namáčejte v rozpuštěném másle a vkládejte na gril pouze na 2 minuty z každé strany. Pro větší propojení chutí můžete grilované houby nakrájet přímo na maso.

Vhodné přílohy: smažené hranolky, dušená nebo grilovaná zelenina

Sledujte náš Facebook